Hindistan Cevizi Çorbası

Hindistan Cevizi Çorbası Kek Tarifi için önce 4 yumurta ve bir su bardağı şekeri boş bir kaba alıp iyice çırpalım.

1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Un, kabartma tozu ve vanilya şekeri, yarım paket hindistan cevizi ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim. Buraya biraz kakao koyuyoruz.

Kek kalıbımızı yağlıyoruz. Kek karışımımızı yağladığımız kek kalıbına döküp tekrar kakaoyu ekliyoruz. Tekrar karıştırıyoruz ve biraz kalıba döküyoruz, tekrar kakao ekliyoruz ve her şeyi kalıba döküyoruz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat pişirin.

Kek piştikten sonra ilk sıcağı çıkana kadar sosu hazırlayalım.

Boş bir kaba 2,5 su bardağı süt ve bir su bardağı çikolata sosu dökelim ve arkadaki tarife göre pişirelim.

Çikolata sosu pişince ilk ateş çıkana kadar karıştırın. İlk ısı çıktıktan sonra aynı miktarda kekin üzerine dökelim. (Çikolata sosunu yangın başlamadan dökmeyin.)

Hindistan Cevizli Çikolatalı Çorba Kekimizi dinlendirip üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servise hazırlayalım.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın