Geçen ayki Kitchen Quiz Star’ın jüri üyelerinden biri olduğumu biliyorsun. 10 finalist, yarışmacılar tarafından iki günlük bir süreçte bizim için hazırlandı ve bizlere sunuldu. İşte o zaman birbirinden güzel ve lezzetli birkaç tarif denemeye karar verdim. Bütün gün yağan kar bana bu lezzetli hindistancevizi lokumlarını hatırlattı, Madenin adındaki kardan adamlar.
Bu zarif Türk lokumları, Türk kahvesine eşlik edecek harika bir ikramdı. Tarifte bazı değişiklikler yaptım. Örneğin ben pudra şekeri veya toz şeker yerine ev yapımı artık bezeyi ellerimle ezerek kullandım. Ayrıca şekerlemeleri daha nemli bıraktığı için boncukları yapıştırmak için çikolata koymam gerekmedi.
Bence şeker mükemmel ama bazılarında şeker az gelebilir o yüzden hamuru yoğururken ara sıra tadını kontrol ederek şeker miktarını kendinize göre ayarlamanızı tavsiye ederim. Ayrıca, fiziksel farklılıklar nedeniyle kıvamda değişiklikler olabileceğinden, elinizde daha fazla hindistancevizi olması en iyisidir.
Son olarak bu tarifi Türk kahvesinin yanında sıcak çikolata hazırlayarak servis edebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Hindistan Cevizi Topları (Kardan Adam) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı + 1 kahve fincanı süt tozu 3/4 su bardağı pudra şekeri 200ml çiğ krema (kutu süt kreması) 2-3 yemek kaşığı labne peynirli kraker topları üst üste gelecek şekilde
dekorasyon için:
- Küçük renkli kekler 2-3 kutu bonbon 2 kuru kayısı veya 2-3 dilim havuç
Hindistan cevizli top (kar) tarifi nasıl yapılır?
Şeker ve kremayı şeker eriyene kadar 3-4 dakika çırpın. Labneyi, 3 su bardağı hindistan cevizini ve süt tozunu ekleyip yoğurun. Hamur toparlanana kadar azar azar hindistan cevizi eklemeye devam edin. Büyük ve küçük toplar yapın ve hindistan cevizine batırın. Tuzlu krakerleri istiflenmiş hindistancevizi topları boyunca bölün. Kardan adamın gövdesini oluşturacak kısmı servis tabağına alın, üzerine krakerleri yapıştırın ve diğer topu üzerine koyarak kafasını sabitleyin. Pasta boncuklarından kardan adam için göz ve düğme yapın. Kayısı veya havuçtan küçük üçgenler keserek burunları takın. Bonbondon kapakları ile servis edilir. (Şapka yapışmıyorsa üzerini krema veya labne ile süsleyin).
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]