hindistan cevizli kremalı pasta

Hindistan Cevizi Kremalı Kek Tarifi Malzemeler

kek için

  • 2 yumurta
  • 1 kaz balığı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğu
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao ve bir tatlı kaşığı çikolata
  • 2 çay kaşığı un

krema için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ve bir paket vanilya

çikolata sosu için

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 kutu krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (parlatmak için)
  • 1 paket toz jelatin

Hindistan cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Önce yumurta, tuz, karbonat ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz ardından süt ve yağın içinde yaklaşık yarım saat beklettiğimiz portakal kabuğunu süt ve sıvı yağ ile birlikte ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Çikolatayı da ekledikten sonra kuru malzemeleri eleyip ekleyin güzelce çırpın yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik açıyla kontrollü bir şekilde pişirin.
  3. Kremanın malzemelerini güzelce karıştırıp pişip soğumaya bırakalım.Bu arada soğuyan keki ikiye bölüp kremanın yarısını döküp diğer keki üzerine koyup kalan kremayı üzerine sürelim.
  4. Çikolata sosu malzemelerini tencereye alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
  5. Daha sonra soğuk su dolu bir kaba alıp karıştırarak soğutalım ama bunu yaparken içlerine su kaçmamasına dikkat edelim. Soğuyan kremalı pastanın üzerine döküp süslüyoruz.

Fotoğraflı hindistan cevizli kremalı kek tarifi

  • börek tarifi
  • cevizli
  • Hindistan
  • Kek
  • cömert
  • krem tarifleri
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

Çilekli Pasta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın