Hokkaido balkabağı çorbası

Hokkaido Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet Hokkaido kabağı (700 gram kullandım)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.2 litredir
  • Yarım kutu krema (100 ml)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 2 çay kaşığı tuz
Hokkaido balkabağı çorbası nasıl yapılır

yemebaskı tarifi

<

böl>

Balkabağıyla aynı lezzeti yakalayamayacağımız için mutlaka tarifte kullandığınız Hokkaido çeşidiyle yapmalısınız. Bugünlerde marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz.

  1. Kabak sert olduğu için dikkatlice soyun.
  2. Havuç ve patatesleri de soyun.
  3. Zeytinyağını tavaya alın.
  4. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  5. Kabak, havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayarak ekleyin.
  6. Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra pişene kadar pişirin.
  7. Yumuşak sebzeleri blenderdan geçirin.
  8. Daha pürüzsüz bir fotoğraftan hoşlanıyorsanız, benim gibi ek bir fotoğraf olarak da filtreleyebilirsiniz.
  9. Krema, tuz, karabiber ve toz zencefili ekledikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
  10. Dilerseniz servis yaparken üzerine krema serpebilirsiniz. Tadına bakan herkesten tam not alan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. 🫶🏼

Resimlerle Hokkaido balkabağı çorbası tarifi

Hokkaido balkabağı çorbası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın