Kullanışlı bir Humus tarifi için nohutları bir gece önceden ıslatıp ertesi gün yumuşayana kadar haşlayarak başlayalım. Bezelyeleri buzlukta pişirdim, kullandıkça pişirdim. Bu arada, bezelye suyunu tahliye etmeyin, daha sonra ihtiyacınız olacak.
Haşlanan bezelyeleri tek tek kabuklarından ayırarak ayıklayalım.
Diğer malzemeleri robotta bezelye ile birlikte alalım.
Yarım bardak kaynar nohut suyunu dökelim ve robotta pürüzsüz hale gelene kadar çekelim.
Kullandığım robot küçük olduğu için iki kez yaptım.
Bağlantının güçlü olduğunu görürseniz biraz su döküp robotun içinden tek tek geçebilirsiniz.
Küçük bir sos tavasında yağı ve biberi kızdırın
Bir kaşığın arkasıyla bir tabağa humus koyup tatlı yağ ile servis edelim.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]