Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün ve yarın iki farklı yılbaşı sofrası tarifi paylaşacağım. Bu sene bu tarifleri videoya çekmek istedim bu yüzden geçen haftadan beri diğer işlerim için yaptığım çekimler dışında YouTube kanalım için videolar çektim.
Geçen yıl kendimi yorgun hissetsem de sizlerden gelen olumlu ve destekleyici yorumlar en büyük motivasyon kaynağım. Bu sene dışarıdan meze almaktan sıkılanlar ve alsa da beğenmeyenler için fazla vaktinizi almayacak bir humus tarifim var.
Bastermi Humus tarifimi bilenler bilir, o tarifi sıcak servis ederken bu tarifi bir gece buzdolabında bekletip soğuk servis edebilirsiniz. Buzdolabına konduklarında lezzetleri azalır ve lezzetleri yoğunlaşır.
Sadece nohutların hava ile temas ettiğinde kararmaya başladığını unutmayın, daha açık renkli istiyorsanız, ezilmiş kırmızı biberi eklemeyin ve üzerini streç filmle kapattığınızdan veya kapaklı bir kapta sakladığınızdan emin olun.
Tarifin video açıklaması:
Haydari’nin resimli tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.
Yarın nefis bir tavuk tarifim var. Bizi izlemeye devam edin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Humus tarifi malzemeleri
- 300 gram nohut (geceden ıslatılmış) ½ çay bardağı tahin ½ su bardağı haşlanmış nohut (yoğunluğa göre azar azar eklenebilir) ½ çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 limonun suyu (azar azar eklenebilir) yoğunluğuna göre az) Yarısı damak zevkinize göre) 2 tutam tuz 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Humus tarifi nasıl yapılır?
Bir gece önceden ıslattığımız nohutları süzüp tencereye alıyoruz. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Sarımsağı mutfak robotuna koyun. Üzerine süzgeçle aldığınız nohutları ekleyin ve robotu çalıştırın. Nohutlar dilimlenince robota biraz nohut suyu, zeytinyağı, limon suyu ve tahini ekleyin. Tuz, kimyon ve kırmızı biberi ekleyerek robotu yeniden çalıştırın. Ara sıra kıvamını ve tadını kontrol edin, damak zevkinize göre limon suyu, zeytinyağı ve tahini ekleyin. Püre haline getirdiğiniz nohutları zeytinyağı ve pul biberle servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]