Hünkar Beğendi (Osmanlı Mutfağı) – En Sevdiğim Yemek

Hünkar Beğendi (Osmanlı Mutfağı) Tarifi için,

Önce kızarmış patlıcanı hazırlayın.

Onlar pişerken sosunu hazırlayalım.

Tereyağını bir tavaya alın, eti küp şeklinde doğrayın ve sıvısı çekilip emilene kadar kızartın.

Ardından soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.

Biber ve domatesi ilave edip bir su bardağı su ilave edip etler lokum haline gelene kadar kısık ateşte pişirin.

Etler pişince domates ve baharatları, tuzu ekleyip kavurun, ardından altını kapatıp bekleyin.

Kızarmış patlıcanı soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Bir tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp unu kavurun. Patlıcanı koyup sütü yavaş yavaş döküp patlıcanı pişiriyoruz.

Peyniri döküp eritiyoruz!!

Daha sonra baharatlarla tatlandırıp servis tabağının altına yayın, etleri dökün ve servis yapın.

Hünkar Beğendi (Osmanlı Mutfağı) hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın