Hünkar Beğendi Tarifi, Nasıl Yapılır?

Hünkar beğendi tarifi ile sebze ve eti buluşturan şahane bir saray yemeği pişireceğiz. Tarifimiz için gerekli malzemeler ve tarifin yapılışı şu şekilde.

Malzemeler

Etin Hazırlanması için Malzemeler

  • 500 gram kuzu but ya da dana eti
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 4 – 5 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Beğendinin Hazırlanması için Malzemeler

  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 4 adet orta büyüklükte patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Patlıcanları yıkayınve bir bıçak yardımıyla üzerlerinde delikler açın. Ardından 200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.

2. Patlıcanları fırından çıkardıktan sonra üzerini streç film ile kapatın. Bu şekilde 10 – 15 dakika bir kenarda bekletin.

3. Soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağını alın ve kızdırın. Ardından soğanları  ve sarımsakları tavaya ekleyin ve soğanlar pembeleşene dek kavurun.

4. Eti tavaya ekleyin ve suyunu bırakıp çekene dek pişirin.

5. Ardından salça, tuz, karabiber ve kabuklarını soyup doğradığınız domatesleri de tavaya ilave edin.

6. Son olarak 2 su bardağı sıcak suyu da ilave edip, etler güzelce yumuşayana dek pişirin.

7. Bu aşamada beğendiyi hazırlamaya başlayın. Bunun için tavaya tereyağını alın ve eritin. Terayağının üzerine unu dökün ve kokusu çıkıncaya dek kavurun.

8. Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin. Bir yandan sürekli karıştırmaya devam ederek olabildiğince yavaş yavaş sütü ekleyin. Ardından tuz ve karabiberi de ilave edin.

9. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri beğendiye ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın.

10. Pişirdiğiniz etleri beğendinin üzerine yerleştirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın