Merhaba arkadaşlar. Bu kurabiyenin en güzel yanı ağızda erimesi ve hurma ezmesi olmasıdır.
Gerçek lezzeti veren hurma ezmesidir. Bu macun önceden yapılmış olarak satılmaktadır. Marketlerde bulabilirsiniz.
Hurmalı Kurabiye tarifi için bir karıştırma kabına yumuşak margarin, şeker, yumurta, yoğurt, vanilin ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım.
Daha sonra elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek elinize yapışmayan harika bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Tarih yapıştırmasını bulamıyorsanız tarihi rondodan kaldıralım. Hadi temizleyelim.
Hamuru istediğiniz kalıba koyalım. Hadi duralım. Çamurdan ekleyip tekrar kapatalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim.
Bir çiçek kalıbı ve bir tırtıl patates kesici ile kalıpladım.
180° önceden ısıtılmış fırında altı hafif kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin soğumasını bekleyelim. Daha sonra kurabiyeleri pudra şekeri serpelim.
Tarih çerezleri gönderilmeye hazır.
Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]