Merhaba sevgili arkadaşım,
İncirle vedalaşırken aklıma uzun zamandır pratik ama zarif bir pasta yapmadığım geldi. En iyi sonbahar tatları nelerdir? Tabii ki incir ve ceviz (taze incir ve ceviz reçelini hatırlayabilirsiniz) Lezzetlerini bir üst seviyeye taşıyan aromatik taçtır. Şimdi tüm bunlar birleşip pamuk gibi bir kek olunca sonucun o kadar da kötü olabileceğini düşünmüyorum 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂 Tariflerimi fotoğraflarınızla hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Taze İncirli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 8-9 taze incir 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı kıyılmış ceviz 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tarçın 2,5 su bardağı un
Taze incirli kek içten dışa nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri şeker tamamen eriyene ve karışım köpük köpük olana kadar çırpın. Çırpılan yumurtalara sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve topaklar kaybolana kadar karıştırın. Son olarak cevizleri de ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kalıba yağ kayıtlarını yerleştirin, incirleri uzunlamasına 3 parçaya bölün ve yağlı kağıt üzerine dizin. Kek karışımını dikkatlice kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen kek ılıdıktan sonra kelepçeli kalıbı açın ve servis tabağına ters çevirin. Yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]