İçli Kete Yapılışı – Benim Lezzetli Yemeğim

İçli Kete yapmak için bir tencereye su, sıvı yağ ve sütü koyup biraz ısıtalım.

Büyük bir kaseye dökün, şeker, tuz, yumurta akı ve mayayı ekleyin ve karıştırın.

1 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ilave edelim ve yumuşak olan hamuru kulakla aynı şekilde yoğuralım.

Hamuru sarın ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Bunu yapmak için, bir tavaya un, yağ ve tuzu ekleyin ve iyice karıştırın.

Karıştırarak 10 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın, ardından cevizleri ekleyin ve ocaktan alın.

Dinlenen haçtan mandalina renkli bezeleri alıp aralarına hazırladığımız şeyleri koyup kapatalım.

Fırın tepsimize alıp biraz yaslayalım.

Yumurta sarısı ile yıkayıp tepside 15 dakika mayalanmaya bırakın.

Altın kahverengi olana kadar önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

İçli Kete servise hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın