medyauzmani.com

İçli Köfte ile Zingir Yapımı (Antep Usulü)

Doldurma ile başlayalım, çünkü hamurun hazır olana kadar soğutulması gerekiyor.

Anep Zingir İçli Köfte Yapılışı, 250 gr. Dana eti ekleyelim. Tencerede pembeleşene kadar soğumaya bırakın. Daha sonra üç adet orta boy soğanı küçük parçalar halinde kesin ve dana etine ekleyin. Zeytinyağı ekleyelim.

Tuz, karabiber, kırmızı biber ve bir yemek kaşığı domates salçası ekleyin. Soğanlar piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için derin bir leğene 2 su bardağı iyi bulguru ekleyelim, 1 su bardağı irmik ekleyelim, sıcak suyla ıslatalım.

Üzerini bir bezle örtelim. Yarım saat bekledikten sonra 2 yemek kaşığı salça, tuz ve karabiberi ekleyip bir yumurtayı kırın. İyice yoğuralım, un ilave edelim ki hamur düşmesin.

Daha sonra ister makine ile ister elle içimizle dolu köfteler yapalım.

Derin bir tavaya bolca zeytinyağını gönderelim yağımız iyi yansın.

İçine yaptığınız köfteleri koyup kızartalım.

Anep Zingir İçli Köfte versiyonumuz hazır.

O kadar kolay ki hem leziz hem de lezzetli oluyor, deneyin derim, yiyin ve nefis bir yemek 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın