İçli Tarifler Nasıl Yapılır?

İçli Tarifler Nasıl Yapılır?

Öncelikle iç harcını hazırlayalım.

Derin bir kapta soğanı doğrayın ve tüm malzemeleri alıp 4-5 dakika iyice kavurun.

Kabakları soyup yıkadıktan sonra parmak büyüklüğünde doğrayın.

Bir çay kaşığı veya rayba varsa her şeyi temizleyelim.

Balkabağından çıkanı sakın atmayın tencerenin dibine serpin nefis oluyor.

Çamurumuzu alıp iyice dolduralım.

Bulgur pişerken şişeceği için fazla koymayın aksi halde kabaktan taşabilir ve etrafa dağılabilir.

Hazırladığımız kabakları tencereye alıp üzerini kaplayacak şekilde bir tabak ile kapatalım.

Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte ara ara kontrol ederek içi yumuşayana kadar pişirelim.

Sarımsakları yoğurda karıştırın.

Tereyağı ve salçayı bir sos tavasında ısıtıyoruz.

Dilerseniz salça yerine kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz.

İç harcı ve sosisleri bir tabağa alalım, önce yoğurdu sonra sıvı yağı dökelim ve afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın