Ihlamur Hakkında Daha Fazla Bilgi – En Sevdiğim Yemek

Günaydın mutlu,huzurlu ve sağlıklı günler dilerim arkadaşlar.

Ihlamur denilince akla ilk olarak soğuk gelir. Evet şimdi sizlere topladığım ve durduğum ıhlamurdan bahsetmek istiyorum.

PARA NASIL TOPLANIR?

Ihlamur toplarken çiçekleri ve çiçek sapındaki ince yaprakları birlikte almanız gerekir.

KİREÇ NASIL KURULANIR?

Ağaçtan topladığınız ıhlamurları kurutmanın en iyi yolu ıslak olmayan kuru bir gölgenin altına temiz bir bez koyarak kurutmaktır.

Dışarıda balkonda tozsuz bir yerde kurutarak kurutabilirsiniz.

Kuruması yaklaşık bir hafta sürer.

KİREÇİN FAYDALARI NELERDİR?

Vücudun direncini arttırır.

Öksürüğe iyi gelir, terlettirir, soğuk algınlığına ve gribe iyi gelir.

Stres ve kaygıyı azaltır.

Sindirimi iyileştirir ve kan basıncını düşürür.

Bulaşmaya iyi gelir ve midenin işleyişini iyileştirir.

Saçlarınızın dökülmesini ve kırılmasını engeller.

Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarına iyi gelir.

Ateroskleroz ve çarpıntıyı önlemek daha iyidir.

Enflamasyonu ve boğaz ağrısını önler.

Ihlamur suyu göz ağrılarını yatıştırır ve rahatlatır.

KİREÇ TÜPÜNÜ NASIL ALABİLİRSİNİZ?

İki şekilde ıhlamur yapabiliriz:

1) Bir demliğe biraz ıhlamur koyun, suyunu dökerek başlayın, ardından demliğimizi ocağa alıp temiz su dökün ve kaynamaya bırakın, kaynayınca ocaktan alın ve 15-20 dakika dinlendirin. dakika oda sıcaklığında. içebiliriz.

2) Alternatif olarak kaynayan suya istediğiniz kadar ıhlamur ekleyip rengi değişene kadar bekleyip içebilirsiniz.

Ihlamur çok erken veya çok geç yenilmemelidir.

Günde 2-3 bardak içmek iyidir.

Fazlası uykusuzluğa neden olabilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın