İki malzemeli pirinç tarifi
- 2 orta boy patlıcan
Ocakta kızartmak için
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ
(İsteğe bağlı olarak ¼ çay bardağı sıvı yağ fırında kızartmak için)
dana kıyma
- 100 gram kıyma (1 su bardağı)
- 1 küçük biber
- 1 orta boy domates
- yarım soğan
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı kaynar su
İki kişilik tarak nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patlıcanı ortadan ikiye keseceğimiz yerden kesiyoruz ama ortadan ikiye kesmiyoruz.
- İster fırında ister ocakta dilediğiniz gibi kızartın.Onları fırında kızartırım ve genellikle daha sonra benim için işe yarayan dondurucuda saklarım. sana tavsiyemdir.
- Ardından kıymaya geçiyoruz. Soğanların yarısını küp şeklinde doğradıktan sonra küçük bir tencerede soğanları biraz sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Ardından kıyılmış eti ekleyin.
- 1 dakika sonra kıyma iyice pişene kadar sıcak su ilave edin.
- Daha sonra kalan malzemeleri ekleyin ve her şey hazır olana kadar 10 dakika pişirin.
- Piştikten sonra patlıcanı bölüyoruz, kalan yarısını ikiye bölüp üzerine koyuyoruz. Küçük bir biber varsa onu da küçük küçük doğrayıp fotoğraftaki gibi yemeğimizin üzerine koyuyoruz.
- Daha sonra salçalı sosu yapıp patlıcanları koyduğumuz tepsiye döküyoruz.
- 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Deneyen herkese bol şans
Fotoğraflı iki kişilik pirinç tarifi
İki Kişilik Karnıyarik yazısı ilk olarak Urfa Haber’de yer aldı – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]