Bugün sizler için çok doyurucu bir et yemeği tarifi hazırladık. Üstelik en güzel sebzeler patlıcanla hazırlanır.
Közlenmiş patlıcan eti doyurucu, besleyici ve bereketlidir. Çünkü içinde soğandan domatese, biberden sarımsağa pek çok malzeme var. Ayrıca, tencereye çok az miktarda et doldurulur. Tarifimizde bol miktarda var! Ayrıca sunumları birçok vejetaryen et kavurma tarifinden farklıdır. Masanızı süsleyecek.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!
Dersler
- 300 gram kırmızı et
- 2 patlıcan
- 10 adet soğan pırasa
- 2 domates
- 3 acı biber
- 1 kapya biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve kimyon
yapılışı
İlk olarak patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20-25 dakika kadar haşlıyoruz. Sürenin sonunda suyu boşaltın. Fazla suyunu elinizle sıktıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağında kızartın.
Bu sırada kıymayı 1 yemek kaşığı tereyağında suyunu bırakana kadar kavurun. Ardından 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yağsız ete arpacık soğanı ve rendelenmiş sarımsak ekleyin. Soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyin. 5-10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.
İyice közlenmiş patlıcanı servis tabağına aldıktan sonra üzerine pişen eti dökün.