İnce hamur işleri (benim yaptığım gibi yaptım :)

Puf böreği (tarifteki malzemelere göre bitmiş)

  • 2,5 su bardağı ılık süt (yarım buçuk su da ekleyebilirsiniz)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 2 yumurta (akları hamura konur, sarıları üzerine sürülür)

yukarı

  • çörek otu ve susam

arasında

  • peynir ve zeytin

Puf böreği (yaptığım gibi bitti tarifi Nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

herkese merhaba; Her seferinde yumuşacık çörek tarifimi mutlaka denemelisiniz.

  1. Öncelikle ılık sütün içerisine şeker ve mayayı ekleyip ağzını kapatıp 5 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. Daha sonra sıvıları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin, hamuru yoğurun ve 40 dakika mayalanmaya bırakın. (Fırını 60 derecede çevirip hamuru bu şekilde mayalandırıyorum).
  4. Mayalanan hamura şekil verelim ve içine zeytin veya peynir koyalım.
  5. Üzerine bir yumurta sürün ve çörek otu serpelim.
  6. Maya tepsisinde 20 dakika bekletelim.
  7. 180 derecede 25-30 dakika pişirelim.. Deneyenler afiyet olsun.

Kabarık hamur (resimdeki tarifi yaptığım gibi bitti)

  • Tamamlandı!
  • tatlı tarifi
  • Gibi’
  • kek tarifleri
  • narin
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yaptı
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

ekmek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın