İncir muhallebisi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta sonu çok seyahat ettim. Uzun zamandır gitmediğimiz yerlere gittim ve arkadaşlarımla vakit geçirdim. Boş vitrine bakmayı da ihmal etmedim 🙂 Son vitrinlerden biri gözüme çarptı, işte pazartesi için çok pratik bir tarif!

Haftanın ilk gününü geçtikten sonra tarifi yapmaya başladım. Ben tatlıyı 30 dakikada yaptım hatta fotoğrafını çektim 🙂 Şimdi fırında tavuk pişerken, tatlılar buzdolabındayken ben size yazmaya başlıyorum.

Bildiğiniz gibi mutfakta hızlı olmak için, hazırlayacağınız tarifin malzemelerini ve yöntemini sırayla belirlemek önemlidir. Böylece hem zamandan tasarruf etmiş oluyoruz hem de ortalığı karıştırmıyoruz. Diyelim ki tatlının dinlenmeye ihtiyacı var ya da ana yemeği ıslatmak her zaman öncelikleri. Biri dinlenirken diğerine geçmek ve listeyi sıralamak hem bunalmanızı engelleyecek hem de daha az yorulmanızı sağlayacaktır. Gördüğünüz gibi hepsi aynı anda uygulamaya hazır 🙂

Tatlıda badem yerine ceviz de kullanabilirsiniz.

Hiç şeker kullanmadığım ve kuru incirle yapılan İncir Uykusu tarifini de haberimizde bulabilirsiniz.

Aşk…

İncirli muhallebi tarifi malzemeleri

    10-11 kuru incir 1 litre süt 2 çay bardağı toz şeker (2,5 çay bardağı küçükse 200 gr) 2 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı buğday nişastası

İncirli muhallebi tarifi nasıl yapılır?

Kuru incirlerin sert uçlarını kesin ve sıcak su dolu bir kapta 10 dakika dinlendirin. Orta boy bir tencereye şeker, pirinç unu ve nişastayı koyun. Sütün yarısını ekleyin, karıştırın ve eritin. Yumuşayan incirleri bıçak yardımıyla küp şeklinde doğrayın. Sütün kalan yarısı ile tencereye ekleyin. Orta ateşte karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Koyu kıvamlı muhallebiyi blenderdan geçirip ocaktan alın. İncirli muhallebi henüz sıcakken bir kepçe yardımıyla kaselere aktarın. Üzerini kapattıktan sonra isteğe göre incir dilimleri, badem veya ceviz ile süsleyebilirsiniz. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın