Merhaba sevgili arkadaşım,
2 hafta birbirine bağlı gibi görünüyor ve çok çok uzun bir hafta oldu, belki de bu hafta sonu hasta olduğum için 🙂
Haftanın bitmek bilmeyen koşuşturmacasında biraz kendimi dinlemek ve kafamı dağıtmak için eğlenceli bir mola verdim. Bunu yaparken daha önce yaptığım Zebra pastasını kullandım.
Kuvertür çikolata konusunda hala kafası karışık olan takipçilerim var. Kuvertür çikolata, normal piyasa çikolatasından çok daha yüksek oranda kakao yağı içerir. Ayrıca yoğunluğundan dolayı kolayca katmanlar oluşturur ve donduktan sonra çıtır çıtır olur.
Pasta malzemeleri satan dükkanlarda ve süpermarketlerde genellikle 1 kg ve 500 gramlık ambalajlarda rahatlıkla bulabileceğiniz bu çikolata bütün bir blok halinde (daha sonra eritmek için kesmeniz gerekiyor) ve kolay eritilebildiği için , ayrıca çikolata parçaları veya damla çikolata büyüklüğünde paketler halinde de satılabilir.
Çikolatayı eritmenin en kolay yolu (küvet kullanıyorsanız) onu mikrodalgada bir kapta eritmektir. Daha düşük kaliteli çikolata kullanıyorsanız başından ayrılmadan ara sıra karıştırarak benmari dediğimiz şekilde eritebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken çikolatayı yakmamak ve benmariye su kaçmasını önlemektir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çikolata, incir ve ceviz kaplı bonbon tarifi malzemeleri
- 5-5,5 su bardağı kek kırıntısı 1 su bardağı krema kutusu 4-5 kuru incir (doğranmış) 2-3 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz 1 çay kaşığı tarçın
dekorasyon için:
- Küçük çikolatalı pastayı süslemek için 250-300 gr bitter çikolata kuvertür
İncir ve ceviz kaplı çikolatalı bonbon tarifi nasıl yapılır?
İncirlerin saplarını kesip küçük küpler halinde doğrayın. Cevizler incir gibi bıçakla kesilir. Doğranmış malzemeleri ve 2-3 su bardağı kek kırıntılarını derin bir kaba alın. Kremayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamura tarçın ekleyin, biraz daha kek kırıntısı ekleyin ve hamuru toplayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Tüm parçaları sardıktan sonra kuvertür çikolatayı varsa mikrodalgada veya su banyosunda eritin. Donbonlarınızı geniş bir tepsiye ya da yağlı kağıt üzerine alıp eritilmiş çikolataya batırın. Çikolata kaplı bonbonları yağlı kağıt serdiğiniz Dionysos’a götürün. Üzerine kek malzemesini serpip oda sıcaklığında katılaşmaya bırakın. 15-20 dakika sonra çikolatalı bonbonları servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]