Günaydın sevgili arkadaşlar,
Bu haftanın son tarifi, en sevdiğim, basit ve kesinlikle lezzetli olan enerji topları. Hani doktor, televizyon, gazete vs.. Mutlaka daha sık kuru yemiş yemenizi tavsiye ederler.. İşte bu tarif “Bugün kayısı mı yesem incir mi? Ceviz çok istemiyorum fındık olabilir ” ve benzeri. Tereddütler yaşadıktan sonra her şeyi bırakıp çikolatayı açmanıza engel olabilir 🙂
Aslında hepimiz fındık dükkânlarımızın sattığı enerji toplarına veya atıştırmalıklara fazlasıyla aşinayız. En sevilenlerden biri de sezarinli ve antep fıstığı 🙂
Evde bulunan malzemeleri kullanarak çok pratik, doğal ve sağlıklı atıştırmalıklar yapmak mümkün… Öğleden sonra mideniz bulanmaya başlıyor ve enerjiniz giderek düşüyor diyelim, o zaman içine koyduğunuz bu sağlıklı tatlıya yönelebilirsiniz. pasta yerine buzdolabı, pasta börek 🙂
Akşam yemeğinden sonra canınız inanılmaz bir tatlı istiyor, yanına ıhlamur ve ceviz topları ile ayva çayı koyun, daha ne istersiniz…
Tarifin video açıklaması:
Diyelim ki arkadaşınız kahve içmeye geldi ve şimdi ihtiyacınız olan çikolata ya da lokum… Ne gerek var, dilediğiniz fındıkla hazırladığınız enerji toplarını kullanarak evde verebilirsiniz…
Bu tariften ceviz büyüklüğünde 11-12 top çıkıyor. Kalabalık bir aileyseniz x2 ölçebilirsiniz. Hava almayan bir kapta buzdolabında iki haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
İncir ve kayısı enerji topu tarifi için malzemeler
- 8 adet kuru kayısı 3 adet kuru incir Yarım su bardağı fındık Yarım su bardağı ceviz 1 yemek kaşığı bal Yarım su bardağı hindistan cevizi (sarmak için)
Kayısılı incir enerji topları tarifi nasıl yapılır?
Kuru kayısıları rondodan geçirin, incir saplarını elinizle doğrayın ve mutfak robotuna ekleyin. Ceviz ve fındığı ekleyip kısa aralıklarla rondodan geçirin. Malzemeler gevşemeye ve birbirine yapışmaya başladığında, bir çorba kaşığı bal ekleyin. Bir iki tur daha attıktan sonra yaptığınız hamuru bir kaseye aktarın. Elinizle ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Tüm malzemeleri tamamladığınızda hindistancevizi rendesini kaseye koyun. Hazırlanan topları tekrar kaba aktarın ve kaseyi hindistan cevizi ile kaplanana kadar sallayın. Buzdolabında veya oda sıcaklığında kuru bir yerde saklayabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]