İncirli cevizli kek tarifi için malzemeler (uygun tarife)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- Bir çay bardağı pekmez veya hurma posası (hurmaları sıcak suya koyun, biraz bekleyin, robottan çıkarın)
- İki yemek kaşığı yoğurt veya yarım çay bardağı süt.
- 1 paket vanilya
- Bir çay kaşığı kabartma tozu üzerine birkaç damla limon
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 avuç kıyılmış ceviz
- 5-6 teneke
İncirli cevizli kek tarifi (uygun tarif) Nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve pekmezi güzelce çırpın.
- Zeytinyağı, tereyağı ve sütü ekleyip karıştırın.
- Üzerine kabartma tozu ekleyin ve üzerine birkaç damla limon koyun.
- Vanilyayı ekleyin, ardından kıyılmış ceviz ve incirleri ekleyip iyice yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizin.
- 180 derecelik fırında kontrol ederek pişiriyoruz. sağlıkla!.
Not: Hurma hamurunu yapmak için hurmaları sıcak suya koyun, biraz bekleyin ve robottan çıkarın.
Fotoğraflı incirli cevizli kek tarifi (uygun tarif)
Bu incirli cevizli kek tarifi (doğru tarif) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]