Merhaba sevgili arkadaşım,
Neredesin bilmiyorum ama İstanbul çok havalı. Haziran ayına az kaldı ama yaz henüz gelmedi. Hal böyle olunca vücut yaz moduna giremiyor 🙂 O zaman bırakın kekleri, börekleri 🙂
İncir ve Ceviz Ayran Kek gerçekten harika bir pasta benzeri lezzet. Kekin içine ceviz ve incir eklenmesi de lezzetine lezzet katıyor.
Ben incir muhallebisini tercih ettim ve çok beğendim ama siz farklı bir muhallebi de kullanabilirsiniz.
Ayrıca harika bir etkinliğimiz var, Instagram profilime bakabilir ve katılabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
İncirli ve cevizli muhallebi tarifi için malzemeler
kek için:
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket Pakmaya kabartma tozu 1 paket Pakmaya vanilin 2 yemek kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı Pakmaya 1 parça çikolata 3 yemek kaşığı doğranmış kuru incir 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
yukarı:
- 1 paket pakmaya incirli puding 2,5 su bardağı pakmaya sütlü çikolata sosu
Sütlü incirli cevizli kek tarifi nasıl yapılır?
Şeker ve yumurtaları karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyin ve karıştırmaya devam edin. Son olarak damla çikolata, kuru incir ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştırın. Fırın tepsisinin altını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Kek hamurunu kalıba dökün ve 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika (içleri kuruyana kadar) pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. İncirli muhallebiyi 2,5 su bardağı su ile koyulaşana kadar pişirin. 10 dakika soğuduktan sonra kalıptaki kekin üzerine dökün ve buzdolabına kaldırın. 1 saat dinlendirdikten sonra üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]