Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu kurabiye tarifine eminim bu kış çokça rastlayacaksınız 🙂 Aslında pazartesi yaptığım incir artıklarını ne yapayım diye düşünürken incir tatlısı kendiliğinden çıktı 🙂 Aslında hamur oldu. o kadar esnek ve kalıplanması kolay ki, ne ruloya ne de tezgaha serilebilir ve püskürtmeye gerek kalmadan çok kısa sürede hazır olur.
Kolay oluşuyorsa incir çöreği yaparsam neden incir gibi olmuyor dedim. Elimde damla şekli verdikten sonra şiş yardımı ile hafifçe bastırarak çizgiler verdim. oldu mu bence yaptı 🙂
Hamurda kabartma tozu yok, kuru incir dolgusu çok tatlı olduğu için mümkün olduğunca az şeker kullandım. Hava soğuk dedin o zaman baharat ekle. Evde karanfil ve yıldız anason vardı, öğütülüp tarçın tozuyla birlikte fındıklı harca eklenir, bence tadı harika…
Kontastic’ten fantezi bir şeyler denemek isteyenler için cezbedici ve lezzetli bir tarif 🙂
Video çekmeye vakit bulamadım ama tek elle fotoğraf çekerken tek elle kurabiye yaptığım için ne kadar kolay olur bir düşünün 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
İncirli Bisküvi Tarifi Malzemeler (kuru incir ve ceviz dolgulu)
Hamuru hazırlamak için:
- Yarım su bardağı toz şeker 1 orta boy yumurta 100 gr oda sıcaklığında tereyağ 1 yemek kaşığı yoğurt 3 su bardağı un
İncirli limonata:
- 10 kuru incir ½ su bardağı ceviz 2 diş ½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın isteğe bağlı yıldız anason (2 küçük çubuk yeterli olacaktır)
İncirli Kek (Kuru İncir ve Ceviz Dolgulu) Tarifi Nasıl Yapılır?
İncirleri 15 dakika sıcak suda bekletin. Kullanıyorsanız karanfili ve yıldız anasonu havanda dövün. Cevizle seyreltilmiş incirleri blenderdan geçirin, karanfili, tarçını ve yıldız anasonu ekleyip kısa aralıklarla püre haline gelene kadar çalıştırın. Hamuru için yumurta, şeker, yoğurt ve tereyağını karıştırma kabına alıp karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Ele ve kaba yapışmayan bir hamur elde edince tezgaha alıp 1-2 dakika daha yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle tezgaha bastırın. Ortasına 1/2 tatlı kaşığı incir harcından koyup damla şekli vererek kapatın. İstenirse fotoğraftaki gibi ince çizgiler yaparak kenarlarını şekillendirin. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-18 dakika pişirin. Kurabiyeleri oda sıcaklığında servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]