medyauzmani.com

İplerden Ayrılmış Haşhaş Topları

Farklı bir Çilekli Haşhaş Çöreği tarifi için,

Şeker, su, süt ve mayayı maya eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın.

Daha sonra yumuşak bir hamur elde edene kadar yağ, un ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hamur biraz yapışkan olmalıdır.

Hamuru 1 saat dinlendirin.

Yoğurduktan sonra elinizle veya iğne ile yoğurun, gördüğünüz haşhaş ezmesini (marketlerde de satılıyor) alın ve hamuru dörde bölün.

Parçaları dikdörtgen şeklinde 2-3 parmağınızı çaprazlayıp keserek açın.

Çizgileri her iki yöne çevirerek yapın.

Maya tepsisi için 1/2 saat daha bekleyin.

Daha sonra yumurta sarısını 2 kaşık pekmezle karıştırıp yıkayın ve önce 180°C’de, sonra 150°C’de kızarınca pişirin.

Müstakil İp Haşhaş Bun hazır.

Deneyenlere başarılar..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın