İran Pirinci – En Sevdiğim Yemek

Fars Pilavı tarifi için pirinci yıkadıktan sonra tuzlu ve ılık suda 15 dakika bekletip kurutuyoruz.

Tenceremize tereyağımızı koyup eritiyoruz ardından ay gibi doğradığımız soğanı ekleyip kavuruyoruz.

Kızarmış soğanın üzerine sosu döküp kaynamasını bekliyoruz, pişerken pirinci ekleyip tekrar kaynayana kadar kısık ateşte, kapağı kapalı olarak su eriyene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. .

Diğer yandan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip içine kuzu etini ekleyip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.

Suyunu alıp kısık ateşte iyice pişene kadar pişiriyoruz.

Havuç, badem ve antep fıstığını ayrı ayrı çok az yağda jülyen doğradık.

Önce pilav, ardından et, havuç, badem ve antep fıstığı ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun bal şeker 😊

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın