İrmik Kabak Muhallebi (+8 atıştırmalık)

Kabak ve İrmik Muhallebi Tarifi Malzemeler (8+ Atıştırmalık)

  • 2 küp kabak
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı su (irmik pişirmek için)
  • 1,5 su bardağı su (kabakları haşlamak için)

yukarı;

  • 2 çay kaşığı tahin
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi

İrmikli kabak muhallebi tarifi (8+ atıştırmalık) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Bismillahirrahmanirahim.

  1. Kabağı 1,5 çay bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Piştikten sonra çatalla ezin, üzerine bir yemek kaşığı kaynar su ekleyin ve hafifçe açın.
  3. 1 yemek kaşığı irmiği 1 yemek kaşığı su ile haşlayın.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısık ateşe alıp 1.2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ardından altını kapatın.
  5. Uygun bir tabakta önce balkabağını irmiğe ekleyin ve yayın.
  6. Süslemek için tahin, pekmez ve hindistan cevizi ekleyin ve genç gurmelere servis yapın 🥰.

Resimli İrmik Kabak Muhallebi (8+ Atıştırmalık) Tarifi

  • (+8)
  • Alış
  • balkabağı ile
  • tatlı tarifi
  • Ermisili
  • puding
  • o gün
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çocuklar için barbunya unu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın