Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu tarifi, blog hizmetimizden Busy with Kitchen blogunda gördüm ve gerçekten beğendim. Ramazan ayına yakışır bir lezzet olduğunu düşündüğüm için bugün iftar menüme ekledim.
Unun yapısından ya da bardak büyüklüğünden dolayı hamurum toparlamamış olabilir o yüzden 2 yemek kaşığı un daha ekledim. Şeker ve şerbet kesinlikle 10 numaraydı.Tatlı şerbet çok çabuk emiliyor ve hiç kuru kalmıyor.
Bir sonraki tatlı tatilinizde deneyebileceğiniz bir tarif. Bu güzel tarif için teşekkürler 🙂
Ayrıca bayramdan önce daha çok buzlu tatlı deneyeceğim. bizi izlemeye devam edin 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
İrmik şerbeti tatlısı tarifi için malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 büyük boy yumurta 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz
şerbet:
- 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 2 damla limon suyu
Şerbetli irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar yüreğim. 1-2 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Tüm hamur malzemelerini derin bir karıştırma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. (Ben az hamur sevdiğim için çok yoğurmadım, hamur toparlanınca şekil verdim) Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. (19 civarı çıkıyor) Tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. Küçük bir kapakla veya krema sıkma halkasının arkasıyla şekil verin. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. (24-25 dakika) Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şurubun çıkarıldığı ve soğutulduğu tatlıları servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]