İrmik tatlısı nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 30 yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 25 dakika, dondurmalı irmik tatlısı, dondurmalı tatlı, irmik, resimli irmik tatlısı, irmik tatlısı tarifi, yapımı kolay tatlı, meyve tatlısı, ramazan menüsü, ramazan tarifi ramazan tatlısı sütlü irmik tatlısı sütlü tatlı tatlı tarifi pratik tarifler
41 4,24 5 1
Ramazan ayı için hazırladığım pratik tariflerle hızlıca devam edelim. İrmik tatlısı sık sık yapmasak da hepimizin hep yapmaya niyetlendiği nefis bir tatlıdır.
Baskın bir tadı olmadığı için meyve veya çikolata sosları ile kolayca renklendirilebilir ve zenginleştirilebilir. “Bu akşam fazla yemeyeceğim” desek de ister istemez yemeklerin sonunu kaçırıyoruz. En azından hafif tatlılar yapıp yiyerek midemin yükünü bir nebze olsun hafifletmek istiyorum..
İrmik helvasi
İrmik tatlısını kahvaltıda limonlu dondurma ile servis ettim, tadını beğendim. Bu sıcak havalarda en sevdiğiniz dondurma çeşitleri ile denemenizi tavsiye ederim..
Sütlü irmik tatlısı
Ramazan menülerimizi ziyaret etmeyi unutmayın!!
İçerik Tablosu
İrmik tatlısı tarifi malzemeleri
- 1 litre süt 10 yemek kaşığı toz şeker 10 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya şekeri veya 2-3 damla vanilya özü 1 paket burçak bisküvi 1 yemek kaşığı margarin Servis için taze meyve veya dondurma
İrmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?
Tencereye süt, şeker ve irmiği ekleyip ocağı açın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynayan muhallebiyi (küçük kabarcıklar oluşturacak) ocaktan almadan hemen önce vanilya ve katı yağı ekleyip hızlıca karıştırın. İstenirse küçük kaselere veya önceden nemlendirilmiş borun içine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendirin. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]