İrmikli baklava – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bu bayramda sizler için çok pratik, çok lezzetli ve çok şık bir tarifim var. Bu fikir aklıma geldiğinde fıstıklı irmikli baklavanın bu kadar lezzetli olabileceğini düşünmemiştim ☺️ Yediğim herkes tarafından çok beğenildi ve bu bayramda yine bizim için yapmaya karar verdim 😍

Hepsiburada programı ile Hepsiburada ve Türk Patent Enstitüsü, Cİ’leri yerelden ziyade kendi bölgesinde üreten KOBİ’lerin, kadın girişimcilerin ve kooperatiflerin ürünlerini e-ticarete aktararak desteklemektedir.

Bu projeyi duyurmak ve yerel üreticiyi desteklemek için Hepsiburada’nın himayesinde birçok ürün sipariş ettim. Bunların hepsi bölgedeki yerel üreticiler tarafından hazırlanmaktadır. Hepsi lezzetliydi. Yöresel ürünler listemi de hikayemde paylaşacağım.

Aşk…

Baklava dilimleri, havuç ve irmik tarifi için malzemeler

    1 paket yufka 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir içki için:

    3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon suyu

İrmik karışımı için:

    1 su bardağı irmik 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Havuçlu irmikli baklava tarifi nasıl yapılır?

Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın, koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edin. Tekrar kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Süte irmik karıştırılarak pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp fıstık ezmesini ekleyip karıştırın. Tereyağını eritin. Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp 22 kat yufkayı her katını yağlayarak tepsiye dizin. Fıstıklı irmiği yayın. Kalan 22 tabakayı üstüne yağlayın, ortasından bir halka kesin ve havuçları dilimler halinde kesin. 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülür. Şerbeti çekilen tatlıyı biraz dinlendirip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın