İrmikli omlet – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Hala eksikliğini hissettiğim bir yemek dergisi olan La Cucina Italiana’dan bir tarif, Piyemonteli İrmikli Omlet.

Orijinal tarifte sote porcini mantarı ile servis edilir. Elimde porçini mantarı olmadığı ve kahvaltıda yaptığım için yanında sucukla servis ettim.

Kahvaltılık tarifi hazırlamak için hazırlıklara biraz erken başlamanız gerekiyor çünkü iki aşamada pişiyor ve dinlenme süresi gerektiriyor.

Lezzetli ve farklı bir başlangıç, ölçü kaplarını denemenizi tavsiye ederim.

Grobania kedileri için eğitim kampanyamıza katılan Sevdet Aykan Demir ve Serkan Çam “500 şans” tahmini ile en yakın sayıyı vererek kedilerin eğitimini kazandı. Onları tebrik ederim. Grupanya’da bugüne kadar 495 yeme-içme fırsatı yayınlandı.

Katılan herkese teşekkürler. Umarım en kısa zamanda en güzel yarışmalarla birlikte oluruz…

Aşk…

İrmikli omlet tarifi malzemeleri

    375 ml süt 85 gram irmik 2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı rendelenmiş Parmesan peyniri 25 gram tereyağı

yağda kızartmak:

    2 yemek kaşığı tereyağı

İrmikli omlet tarifi nasıl yapılır?

Sütü tencerede kaynatın. Tereyağı ve irmiği ekledikten sonra sürekli karıştırarak 6-7 dakika pişirin. Hazırladığınız hamuru yaklaşık 2 cm kalınlığında tepsiye veya az önce yağladığınız ananasın üzerine yayın. Sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Omlet soğuyup koyulaştıktan sonra resimdeki gibi kesin. Tereyağı ve adaçayı tavaya alıp yan yana kızartın. Kızarmış sosis ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın