İşkembe çorbası

İşkembe çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 1 büyük soğan
  • ️ 2 litre ile
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kase yoğurt
  • zevkinize göre tuz

üzerine;

  • sarımsak sirkesi
  • Zeytinyağlı toz kırmızıbiber

İşkembe çorbası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Kasabanızdan temiz işkembe alıp küp şeklinde kesiyoruz.
  2. İşkembeyi sirkeli suda yarım saat bekletin.
  3. Ardından yıkayıp düdüklü tencereye alıp üzerine 2 litre su ekliyoruz.
  4. Aromasını hafifletmek için bütün soğanı koyuyoruz.
  5. Düdüklü tencerede 30 dakika pişirin.
  6. Başka bir tavaya tereyağını alıp 2 yemek kaşığı unu kavurun.
  7. Kokusu çıkınca kaynattığımız suyu yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz.
  8. İşkembe fasulyesini de ekliyoruz.
  9. Daha sonra kalan un, yumurta ve ayranı bir kapta meyane için karıştırıp çorbadan azar azar alıp karıştırarak sıcaklığını dengeliyoruz.
  10. Çorbamızın dağılmaması için sürekli karıştırarak bu karışımı ekliyoruz.
  11. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
  12. Çorbamızı servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı sirke ve kırmızı biberli yağ gezdirerek servis ediyoruz. 🍀 Afiyet olsun.

Resimli işkembe çorbası tarifi

  • börek tarifi
  • çorba
  • bağırsaklar
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

süt yumurtaları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın