Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçirdiğimiz hüzünlü günlerden sonra kimsenin iştahı, iştahı kalmamıştı. Bulabildiğimizi atıştırdık, uykusuz geceler geçirdik ve herkes kadar derinden üzüldük. Bu günlerden sonra yeniden toparlanıp hayata uyum sağlamak gerekiyor. Bu benim görüşüm…
Bu sebeple hem bize iyi gelecek hem de anne sıcaklığını ve huzurunu hissettirecek bir tarif paylaşmaya karar verdim.
Bu tarif benim favorilerimden biri oldu, ıslak kek. Teyzemin harika tariflerinden biri, ölçüsü tam oldu. Ayrıca önemli bir hile var. Bu kenara ayırdığınız sosu pişiriyor.
Böylece yumurtalar çiğ kalmaz ve puding tadında olur. Ayrıca pastanıza biraz ağlak bir görünüm verir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler (Kakaolu)
- 3 yumurta 1,5 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un ½ su bardağı süt (sosu daha sonra eklemek için)
Yapılışı:
Yumurtaları çırpıcıya kırın. Şeker, süt ve sıvı yağı ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Kakaoyu ekleyin, tekrar çırpın ve bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Kalan kek karışımına un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbını veya buram yağlayın ve kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kek kuruyana kadar pişirin. Ayırdığınız bir bardak sosu küçük bir tencereye alın. Üzerine yarım çay bardağı sütü ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif koyulaşan sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan keki 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin. Üzerine hazırladığınız sosu döküp bir saat daha oda sıcaklığında dinlendirip servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]