medyauzmani.com

ıslak kek


ıslak kek tarifi malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 2 bardak un
  • 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

sosu için

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı kek karışımı

Islak kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce yumurtaları bir kaseye kırıyoruz ve ardından şekerle çırpıyoruz.
  2. İyice karıştırdıktan sonra üzerine vanilyayı ekleyin ve biraz çırpın.
  3. Süt, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırın.
  4. Bu karışımdan bir bardak alın.
  5. Ardından un, ceviz ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  6. Harcı bir fırın tepsisine dökün ve 200 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
  7. Ayırdığımız harca bir bardak süt ekleyip pişirip soğumaya bırakıyoruz.
  8. Pişen kekimizi fırından çıkarıyoruz ve ilk ısısı geçtikten sonra kesip üzerine kaynattığımız sosu döküyoruz.

Resimli ıslak kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • ıslak
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kazandibi tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın