Ispanak ekmeği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Ispanaklı börek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 10 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası…

6 4,5 5 1

Cumartesi günü çok uzun zamandır yapmayı planladığım bir şeyi yaptım ve fotoğrafçılık dersleri almaya başladım. Birinci ders, fotoğrafın tarihi ve fotoğrafın temel kavramları ve teknik detayları ile ilgiliydi. 3 haftalık program bittiğinde stüdyo fotoğrafçılığı derslerine katılmak istiyorum..

Bu kursları almamın sebebi hem kendimi geliştirmek hem de sizlerle daha güzel fotoğraflar paylaşmak.

Şimdilik sizi ıspanaklı turtamla baş başa bırakıyorum ve kameranızla pratik yapmaya geri dönüyorum.

Büyük aşk …

ıspanaklı börek tarifi malzemeleri

    3 yufka 500 gram ıspanak 1 adet kuru soğan 1,5 su bardağı çay 100 gram beyaz peynir 1 yumurta sarısı 1 su bardağı yoğurt

Ispanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

Ispanaklar yıkanır, ayıklanır ve 2-3 su kumu tamamen temizlenene kadar parçalanır. Soğanı yemeklik doğrayın ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanağı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar soteleyin, ufalanmış beyaz peyniri ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Yoğurt, yumurta ve bir çay bardağı sıvı yağı iyice çırpın, yufkaları 3 eşit parçaya bölün ve aralarına hazırladığımız karışımdan fırça yardımı ile sürün. Üç parça yufkayı üst üste koyun, ıspanaklı karışımı hamurun uzun kenarının her tarafına çapraz şekilde yayın, rulo yapıp 10-12 cm kalınlığında kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan yufka için de aynı işlem yapılır. Önceden ısıtılmış 175ºF fırında üzerlerine kalan yoğurt veya yumurta sarısını sürerek ve çörek otu serperek kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın