Ispanak kökü çorbası

Ispanaklı kök çorbası tarifi malzemeleri

  • ½ kg ıspanak kökü
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz

Baharat için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Talep üzerine

  • Ghee
  • öğütülmüş kırmızı biber (birlikte)

Ispanak çorbası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Ispanakları temizleyip doğrayalım. Kök kısımlarını mutfak fırçası ile fırçalayıp güzelce yıkayalım.
  2. Suyunu çekene kadar bir kevgir içinde bekletin.
  3. Tenceremizi ocağa alalım, yağı koyalım.
  4. Yıkanmış ve ince doğranmış soğan ve havuçları ilave edip yumuşayıncaya kadar karıştırarak kavurun.
  5. İçine ıspanak köklerimizi ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  6. Altı su bardağı su ekleyin.
  7. Kökler yumuşayana kadar ortalama 20-25 dakika kaynatıyorum.
  8. Bir yandan sosu hazırlayalım.
  9. Süt, un, yumurta sarısı ve yarım limonun suyunu bir kaba alıp güzelce çırpalım.
  10. Kaynayan çorbanın suyunu bir kepçe yardımıyla alıp azar azar baharatlara ekleyelim.
  11. Ateşi ayarlayalım (çünkü baharatları direkt çorbaya eklersek çorba kesilecektir) ve bütün baharatları çorbaya ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım.
  12. Karabiber ve tuzu ekleyerek ocağı kapatalım.
  13. Servis kasesine alındıktan sonra isteğe göre üzerine tereyağı ve toz biber yakılabilir.

Muhteşem lezzetli çorbamız servise hazır. Sakin ol ve yemeğinin tadını çıkar.

Resimli ıspanak çorbası tarifi

  • börek tarifi
  • çorba
  • ıspanak
  • Ağaç
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Çocuklar için maydanozlu ve bezelyeli tatlı patates

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın