Hepimiz güzel görünen ve pişmiş hissi veren omletleri severiz. Nedense çoğumuz kağıt gibi olmaya çalışıyoruz ve nerede yanlış yaptığımızı düşünmeye devam ediyoruz. Kafelerde servis edilen zarif bir omleti evde hazırlamak aslında hiç de zor değil. Önemli olan vereceğim bazı püf noktalarını uygulamanız.
Omlet yaparken daima taze yumurta kullanın. Dolguyu tıpkı ıspanak gibi önceden hazırlayın. Omleti yapmak için kullanacağınız yumurtaları çırpın. Unutmayın bu iş için çırpıcı en iyisi, çatal da kullanabilirsiniz ama bence çırpıcı çok daha iyi sonuç veriyor.
Omleti hazırlayacağınız tava önceden yağ ile ısıtılmalıdır. İsteğe bağlı olarak zeytinyağı veya tereyağı olabilir ama iyice ısıtılmalıdır.
Omlet hazırlarken kişi başı iki yumurta sayın ve omleti ortadan yapmak yerine herkese teker teker yapın.
Omleti pişireceğiniz tava büyük değil de orta veya küçük ise yumurta fazla yayılmaz yani kağıt gibi olmaz.
Omletin kenarları çabuk pişiyor ve ortası sulu kalıyorsa tavayı hafifçe sallayıp yumurtaları yanlara doğru iterek daha hızlı pişmesini sağlayabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ispanak ve peynirli omlet tarifi malzemeleri
- 2 yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı Tuz ve karabiber
Dolgu için:
- 2 avuç yıkanmış ıspanak 1 küçük kuru soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 dilim beyaz peynir
Ispanak ve peynirli omlet tarifi nasıl yapılır?
Soğanı soyun ve çok ince doğrayın. Yıkanmış ıspanakların küçük yapraklarını olduğu gibi bırakın, iri yapraklarını elinizle yırtıp küçültün. Orta boy bir tavada biraz yağ ekleyerek soğanları 1 dakika soteleyin. Ispanağı ve biraz tuzu ekleyip bir dakika daha soteleyin. Biraz yumuşak ve parlak yeşil olan ıspanağı bir tabağa alın. İki yumurtayı derin bir kaseye kırın. Tuz ve karabiber ekleyin ve köpürene kadar çırpın. Ispanakları aldığınız tavaya yumurtaları dökün ve kısık ateşte pişirin. Gerekirse, yumurtayı yandan delin ve yumurtanın merkezde birikmesine, hafifçe yana doğru çıkmasına izin verin ve pişmesine izin verin. Yumurta tabanı pişince ortasına beyaz peynir dilimlerini koyun. Sotelenmiş ıspanağı peynirin üzerine ekleyin ve omleti kaşık yardımıyla katlayın. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]