ıspanaklı börek (soslu)

Ispanaklı börek tarifi malzemeleri (soslu)

  • 3 yufka (bir tepsi için)

iç harç için

  • 500 gram ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber/karabiber
  • tuz

sosu için

  • 2 yumurta (üstüne sürmek için ayrı ayrı)
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke

yukarı;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı

Ispanaklı börek tarifi (soslu) nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Harcımız için yağı tavaya alıp içine soğan küplerini ekleyelim bir kaç tur karıştırıp salçayı ekleyelim.
  2. Salçayı kavurduktan sonra yıkayıp doğradığımız ıspanakları ekliyoruz.
  3. Üzerine baharatları ve tuzu ekleyip bir iki dakika pişirelim ardından ocağı kapatıp harcı soğumaya bırakalım.
  4. Tüm sos malzemelerini bir kaba alıp güzelce karıştırın.
  5. Yufkamızı üst üste açalım ve üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölelim.
  6. Hazırladığımız sosu spatula yardımıyla her hamurun üzerine kuru boşluk kalmayacak şekilde spatula yardımıyla dökelim ve soğuyan harçtan bir tatlı kaşığı ilave edelim resimdeki gibi rulo yapalım çok gergin değil.
  7. Tüm yufkalara aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Kalan sosu böreğin üzerine eşit şekilde dökün.
  8. Son olarak bir yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp yufkaların üzerine yayın.
  9. Üzerine çörek otu veya susam serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika kontrollü pişirelim.Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Resimli Ispanaklı Börek (Soslu) Tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • ıspanaklı
  • kek tarifleri
  • soslu
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Mantı (Perek Şiş)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın