Ispanaklı Buğday Yoğurtlu Meze tarifi için,
Mezemiz için önce ıspanağımızı güzelce yıkayıp saplarını ayırıyoruz (saplarını atmayın çorbayı daha sonra yapabilirsiniz) ve ıspanağı doğrayın.
Daha sonra bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtıyoruz, harlı ateşte ıspanaklarımızı kavuruyoruz.
Daha sonra bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
Aynı zamanda aşure buğdayımızı da pişirip süzüp soğumaya bırakıyoruz.
Ispanak ve buğdayımız soğurken biraz su ile süzme yoğurdumuzu açıp üzerine tuz, sarımsak ve haşlanmış buğdayı ilave ettikten sonra ıspanaklarımızı ilave ediyoruz.
Son tabağa alıp üzerini fındıkla süsleyin 😋
Ispanaklı Buğday Yoğurtlu Meze hazır.
Afiyet olsun bal şeker ❤️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]