Ispanaklı Etli Turta

ıspanaklı börek tarifi malzemeleri

  • iki bardak su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

iç harç için

  • 1 kilo ıspanak
  • 2 soğan
  • 200 gram kıyılmış et
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber

Ispanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Önce hamuru yapalım. Ilık suya mayayı koyup eritin ardından unu ve tuzu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp bir saat dinlenmeye bırakın.
  2. Ispanağı ince ince doğrayın. Doğradığımız soğanları kavuralım. Soğanlar kavrulunca kıymayı, tuzu ve baharatları ekleyip iyice kavurun.
  3. Kıymayı ocaktan alıp ısıyla ıspanağın üzerine döküyoruz. Ispanak yumuşar ve solar. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ezin.
  4. Harcı içine koyun, kenarlarını katlayın ve fazlalığı kesin. Yağsız tavada iki tarafını da pişirin. Krepleri biraz sıvı yağ ile yağlayın.

ıspanaklı köfte tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • ıspanaklı
  • Kıyılmış et ile
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Simit aromalı hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın