medyauzmani.com

Simit aromalı hamur işleri

Simitli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt ve yarım su bardağı su isterseniz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Anında maya veya yaş maya
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • un (ince bir kıvam olacak)

üzerine;

  • kafaları karıştı
  • Susam

Simit aromalı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Ilık süt, kuru maya, şeker ekleyin ve karıştırın. Kuru maya olduğu için 2 dakika beklettim ama yaş maya kullanacaksanız mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekleyin.
  2. Ardından tuzu ve unu (azar azar) ekleyip iyice yoğurun. Ortam sıcaklığına bağlı olarak 45 dakika ile 1 saat arasında mayalanmaya bırakın.
  3. Hamuru yuvarlayalım, 15 şeker çubuğuna bölelim, üzerine tereyağı sürelim, ezelim, isteğe göre kaşarlı sucuk, biberli sucuk vs ekleyelim, hatta Nutella’yı da sürebilirsiniz.
  4. Şekil verdikten sonra pekmezli suya batırıp susamla kaplayıp bir saat kadar Çin mayasının gelmesini bekliyoruz. 175 derecelik fırında kontrol olarak 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun:)
  5. Ölçüleri ikiye katlayıp pişmiş halde dondurucuya atmak isterseniz, aynı taze tada sahip olacaksınız.

Fotoğraflı simit aromalı pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • Tarifler
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • adlandırılmış
  • uçurumlar
  • aromalı
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Bebekler İçin Meyve Püresi (+6)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın