Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün kahvaltılara ve çay davetlerine lezzet katacak nefis bir tarifim var 🙂 Genelde kahvaltılarda tercih etsem de gelecek misafirlerinize bu kekler için uygun bir tuzlu kullanabilirsiniz.
İstediğiniz herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz, ancak beyaz peynir, özellikle peynirli ve yağlı, gerçekten onlara çok yakışıyor.
Mihaliç peyniri gibi tuzlu, sert bir peynir kullanacaksanız keke eklediğiniz tuz miktarına dikkat edin.
Ispanağı mutfak robotunda doğrarken yumuşatmamaya ve tamamen püre haline getirmemeye dikkat edin. Kısa aralıklarla çalıştırıp parçalara ayırırsanız çok yapışkan pankek elde edeceksiniz.
Mısır dışında kırmızı biber veya yeşil zeytin de ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kahvaltılık Ispanaklı Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta 1 çay bardağı süt ½ çay bardağı zeytinyağı 1,5 su bardağı un 2 yemek kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı ıspanak (70 gr) 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir (60 gr) 2-3 yemek kaşığı Küçük bir tutam mısır
Kahvaltılık ıspanaklı pankek tarifi nasıl yapılır?
Un ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Yumurta, zeytinyağı ve sütü iyice karışana kadar çırpın. Yıkanmış ve kurutulmuş ıspanağı küçük bir blender kasesinde doğrayın. Mikser kabına unu ekleyin ve önce düşük sonra yüksek devirde karıştırın. Ufalanmış beyaz peynir, tuz ve ıspanağı hamura ekleyip tekrar karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın, bir muffin kalıbını unlayıp yağlayın ve hamuru kalıbın gözlerine paylaştırın. Üzerine mısır serpin ve 20-25 dakika pişirin. Pişen muffinleri mutfak tezgahına alın, soğuyunca tezgaha vurarak kalıbı çıkarın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]