Ispanaklı Mısır Unu – En Sevdiğim Yemek

Ispanaklı Mısır Unlu Börek tarifi için yemeklik doğranmış soğanları yarım su bardağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurmaya başlayalım.

Daha sonra ince kıyılmış veya dövülmüş sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edelim.

Yıkayıp güzelce doğradığımız ıspanakları da ekleyip ıspanak suyunu bırakıp ıspanak ölene kadar pişirelim.

Diğer yandan yumurtayı derin bir kaba alıp bu şekilde çırpalım,yarım su bardağı sıvı yağ,1 yemek kaşığı tuz,1 su bardağı süt,1 su bardağı mısır unu,rendelenmiş kaşar peyniri,kabartma tozu,siyah. pul biber ve pul biber, damak zevkinize göre değiştireceğiniz miktar.Tüm malzemeleri toplayın.

Son olarak, donmuş ıspanağı ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın.

Yağlanmış bir fırın tepsisine aktarın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

İster sıcak ister soğuk servis edelim.

Ispanaklı Mısır unlu turta hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın