Merhaba sevgili arkadaşım,
Patates püresini sevmeyen çok az yetişkin ve çocuk var sanırım 🙂 En güzel yanlarından biri de hemen hemen her yemeğin yanına gidebiliyor olması. Pratik olması nedeniyle de tercih edilmektedir.
Bu güzel kök sebzeyi damak tadınıza uygun farklı tatlarla birleştirerek yeni çeşitler elde edebilirsiniz.
Genelde püre yapımında süt kullanılır ve içine tabii ki tereyağı veya sadeyağ eklenir. Onun yerine genellikle krema kullanırım. Krema, muskat ve patates üçlüsünün damakta bıraktığı ince tada bayılıyorum.
Bazen haşlamakla uğraşmak yerine bıçak yardımıyla içine delikler açıp patateslerin büyüklüğüne göre 7-10 dakika arası pişiriyorum. Böylece ezmek için kullanacağım patatesler hızlı bir şekilde hazırlanmış oluyor. İsteğe bağlı olarak bir blender da kullanabilirsiniz, ancak biraz doku istediğim için patates ezici kullanıyorum.
Bu tarifi özellikle et yemeklerinin yanında servis etmenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Ispanaklı Patates Püresi Tarifi Malzemeler
- 3 orta boy havuç 2 su bardağı ince kıyılmış ıspanak 1 diş sarımsak 5 yemek kaşığı krema (konserve süt kreması) 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve karabiber 1 çay kaşığı muskat tozu (isteğe bağlı)
Ispanaklı patates püresi tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri yumuşayana kadar kaynatın veya mikrodalgada pişirin. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup kenara alın. Bir diş sarımsağı ince ince doğrayın, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavaya alın ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Doğranmış ıspanakları sarımsağa ekleyin ve suyunu çekip yumuşayıncaya kadar karıştırarak kavurun. Ateşi kısın ve ıspanağa patates, krema, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Patatesleri patates ezici veya çatalla ezin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]