Ispanaklı Pide – En Sevdiğim Yemek

Merhaba hanımefendi 😊 Bugün bismillah dedim 10 aylık evliyken ilk defa pide yapmaya çalıştım biliyorsunuz Ramazan eşim ıspanaklı pide istiyor. Dayanamadım, beni özleyebilirsin dedim. Un aldım yuvarlamaya başladım 😊

İlk olarak sıvı malzemelerden başlayarak hamur malzemelerini karıştırıp güzelce yoğuruyoruz.

Hamurun üzerini örtüp 1 saat bekletin. Bu arada iç çamuru hazırlamaya başlıyoruz.

Önce bir tavaya sıvı yağı ve doğranmış soğanı alıp karamelize ediyoruz.

Ardından tuz, karabiber, pul biberi ekleyin.

İyice yıkanıp doğranmış ıspanakları ekleyin. Ama ıspanağı aşırı öldürmemeye dikkat edin, olabildiğince yeşil, biraz taze olsun. Fırına sıcak gireceği için tavada daha fazla kavurmaya gerek yoktur.

Bu arada ıspanak en sevdiğim sebzelerden biri ama yıkaması çok zor 😔

Beze yapıp hamurumuzu açalım. Dilediğiniz şekilde ayarlayıp kapatalım.

Tepsiye koyduğumda kenarları güzel ve güzel görünsün ve kahverengi olsun diye yumurta sarısı sürdüm.İstemezseniz uygulayamazsınız.😊

Evinizdeki eşyalara göre iç mekanı da özelleştirebilirsiniz.

Patates, peynir, sucuk, yumurta, tavuk, pırasa, soğan, biber veya kızarmış patlıcan ile de deneyebilirsiniz 😊

Tanrı seninle olsun,

Sevgiler, sevgiler 💕🌹

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın