Ispanaklı Poke Kek – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar. Ispanak, ıspanak olduğundan beri hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Puding kekin kısaltması olan poke kek, göze hitap edecek ve damak tadına hitap edecek harika bir tada sahiptir. Ziyaretçilerin ilgisini çekecek bu tarifi notlarınıza eklemeyi unutmayın 😉😉 Haydi tarife geçelim. 😉

Ispanaklı Poke Kek tarifine püremizi hazırlayarak başlıyoruz. Ispanak yapraklarını damarlı olarak yıkayıp beş dakika ılımaya bırakıyoruz. Sebzelere 1 su bardağı su ekleyip blenderdan geçirin. Püreyi 1 su bardağı suya alıyoruz, eksik ise su ile dolduruyoruz.

Kek için kullanacağımız kuru malzemeleri eleyerek hazırlıyoruz ve tüm malzemelerin orta ateşte olması önemli.

170 derecede fırını açıp kek hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz.

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ispanak püresi ve yağı ekleyip tekrar karıştırın. Kalan kuru malzemeleri azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin. Büyük yağlanmış fırına döküp sıcak fırında rengi değişene kadar (kürdan testi kullandığınızdan emin olun) 25 dakika pişiriyoruz.

Pişen keki fırına verelim ve ağzını 10 dakika açalım.Bu arada krema için vanilin ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım, ocağa alıp karıştırarak pişirelim. yerleşir.

Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra bu istediğiniz aletler yardımıyla kaşık veya bıçak olabilir, ben dairesel bir kesici kullandım, kek hamuruna delikler açtım ve özellikle açtığımız delikleri doldurmak için kremayı döktüm.

Soğuması için serin bir yere alalım.

Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpalım ve dolaba koyalım. Kek ve krema oda sıcaklığına gelince krem ​​şantiyi pastanın her tarafına yayıp gerekirse hindistan cevizi serpip çekmeceye koyup dilimleyerek servis edebiliriz.

Ispanaklı Poke Kek hazır.

deneyen herkese bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın