ıspanaklı rulo tarifi malzemeleri
- 200 gram ıspanak
- 1,5 su bardağı pirinç
- 350 gr dana kıyma
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- baharat
Ispanaklı börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle ıspanak sert oluyor ve ıspanağın üzerine bir demlik kaynar su döküyoruz. Çünkü ıspanağı yumuşayana kadar yarım saat dinlendiriyoruz.
- Dinlendikten sonra suyu süzmeye ve yuvarlamaya başlıyoruz.
- Hazırlayacağımız malzeme miktarına göre ortalama 60 yaprak çıktı verir.
- 1 adet soğan, 1,5 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı kimyon, 1/2 tatlı kaşığı acı biber, 1/2 tatlı kaşığı nane, 250 gr kıymayı bir iç harçta karıştırın.
- Daha sonra gevşettiğimiz ıspanakları süzüp sarmaya başlıyoruz.
- Sarma işlemini tamamladıktan sonra ruloların üzerine iki bardak su döküyoruz.
- Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. 40 dakika pişirin, servise hazır.
ıspanaklı rulo tarifi
Ispanaklı Sarma yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]