medyauzmani.com

Kruvasan Tarifi – Tatlılarım

Faydalı Bir Kruvasan Tarifi için,

Şeker, maya, süt ve suyu iyice karıştırın ve beş dakika pişirin. Beklemek.

Tuz ve yağı ekleyip karıştırın, unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

Üzerini örtüp ısınmaya bırakın.

Hamur kabarınca 6 eşit parçaya bölün.

Kase büyüklüğündeki bezeleri elinizle açın, aralarına çok yumuşak tereyağı sürün, diğer bezelerin üzerini kapatıp tekrar yağlayın.

Yüzeyin altına yağ verilmeyecektir, yağlama işlemi bittikten sonra masaya veya tezgaha alın, elinizle açıp çekin, ardından yaylı rulo gibi üç kez kesin, 1 tuz veya 1 tatlı kaşığı tuz koyun. . kenarına kahvaltılık çikolata sarın ve tepsiye koyun.

Orada 1 yumurtayı çırpın ve önceden ısıtılmış 200 ° C’de pişirin. Pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Not: Daha küçük bir şey istiyorsanız hamuru 10 eşit beze ve daha sonra 5’erli iki grup halinde yapabilirsiniz.

Not: Peynir veya patates ile de yapabilirsiniz.

Kullanışlı bir kruvasan hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın