Merhaba sevgili arkadaşım,
Dün her öğünün yanına çok yakışan, üzerinizde ağırlık yapmadan kabaran pratik bir pasta yaptım. Bol yumurtalı ve peynirli az unlu ıspanaklı börek. Tadı ve dokusu harikaydı. Toplam 6 parça olduğu için çabuk tükeniyor.
Dünden beri hikayemde görenler başka un kullansak olur mu diye soruyorlar. Elbette kullanabilirsiniz, ancak daha az şişkin veya sıkı olabilir. 180 derecede 20 dakika tam kıvamında pişirilir. İçine mısır veya karabiber de ekleyebilirsiniz. Yapım aşamaları şimdilik hikayemde, ardından mutfaksirlari.com’dan tariflerimdeki gibi detaylı anlatımlarla diğer aşamaya geçebilirsiniz.
Tariflerimi benimle Instagram’da paylaşmayı ve Instagram sayfamı takip etmeyi unutmayın 🙂
Aşk…
Aşk…
İçerik Tablosu
Tam Buğday Ispanaklı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (bir tutam tuz ile) ½ çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı yoğurt 2 su bardağı ince kıyılmış ıspanak 1 su bardağı tam buğday unu 1 paket kabartma tozu Tuz (istenirse çok az) Karabiber
Tam buğdaylı ıspanaklı muffin nasıl yapılır?
1. Yumurtayı bir fiske tuzla çırpın ve karıştırın.Beyaz peynir, zeytinyağı ve yoğurdu ekleyin.
2. Ispanağı ekleyin ve karıştırın.
3. Tam buğday ununu ekmeğe ekleyin. İstenirse karabiber serpin. Hazırladığınız kek hamurunu yağladığınız muffin kaplarına paylaştırın.
4. 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
5. Pişen muffinleri oda sıcaklığına gelince servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]