Ispanaklı Yeşil Mercimek Tarifi için öncelikle yemek için soğanı doğrayalım, sıvı yağ ile tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından salçayı ekleyip kokusu kaybolana kadar biraz kavurun.
Yıkanmış ve süzülmüş ıspanak başlarını ekleyin ve karıştırın. Ardından haşlanan mercimekleri ekleyip tekrar karıştırın.
Kızartmaya başlamadan önce hemen su ekleyin ve pişirin.
Ispanakların başları yumuşayıp biraz suyunu çekince pişmiş demektir, tuzu atıp karıştırıp ocaktan alıp bol limon suyuyla servis edebilirsiniz.
Ispanaklı Yeşil Mercimek Yemeği hazır.
Erişteleri önceden pişirip buzdolabında saklıyorum. Bu yüzden yemeği pişirmem yarım saatimi bile almıyor. Yemeğin sulu olmasını istiyorsanız salçayı kavurduktan sonra bir yemek kaşığı un ilave edip kızartın ve yemeği bu şekilde pişirmeye devam edin. Ayrıca iki bardak su ekleyin. Gerekirse su ekleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]