Merhaba sevgili arkadaşım,
Minush Nahir daha 1 aylık 🙂 Bu hamilelik bitti derken 9 ay geçti ve bir ay daha geçti biz bunu anlayamadan. Gözlerimi kapatıp açtığımda 10 aylık olacağım gibi 🙂 Umarım her şey yolunda ve sorunsuz geçer.
Bu sefer mümkün olduğunca pratik yemekler yemeye devam ediyorum. Bir yandan da işime bakmaya çalışıyorum. Kızın uyuyakaldığını söylüyorlar, bu yüzden uyuyabilirsin ya da dinlenmeyebilirsin. Haklılar da ama o zaman bu işi kim yapacak? 🙂
Yoğurtlu ıspanaklı buğday çimi salatası en sevdiğim lezzetlerden biridir. Bazen et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediyorum. Ispanak ve yoğurt bir arada olmaz diyenlerdenseniz bu tarifi pazı, karalahana veya aklınıza gelen diğer sebzelerle deneyebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Ispanak yoğurtlu buğday salatası malzemeleri
- 1 su bardağı bulgur 400 gr ıspanak 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak tuzu
Servis için:
- zeytinyağı kırmızı biber tozu ceviz içi
Ispanaklı yoğurtlu buğday salatası nasıl yapılır?
Buğdayı bol suda haşlayın, yumuşayıp patlayınca ocaktan alıp suyunu süzün. Ispanağı ayıklayın, 2-3 suda yıkayın ve saplarını ayırarak doğrayın. Doğranmış ıspanakları zeytinyağında kavurun. Yoğurt, ezilmiş sarımsak, haşlanmış buğday, sotelenmiş ıspanak ve tuzu bir kapta karıştırın. Salatayı bir kaşık arkasıyla servis tabağına yayın. Ceviz, kırmızı biber ve zeytinyağını bir sos tavasında kızdırıp salatanın üzerine dökün. Ayakları soğuk.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]